Vendégházról

Általában

Az Apoka Vendégház Cered egyik csendes utcájában található családi házból lett kialakítva.

Az utca többi házához hasonlóan több, mint 3000 nm-es telek első, füvesített területén található a ház.

A rendkívül kedvező élettani hatású vályogból készült a ház a 60-as években. Az 1999-es felújításkor a gáz bevezetésével a házat összkomfortossá alakították. A hálószobákban melegpadló van. 2010-ben és 2020-ban jelentős korszerűsítésen esett át.

Az Apoka Vendégházban 6 fő elhelyezése megoldott a két hálószobában (2 illetve 4 fő).

Bár a ház teljesen felszerelt konyhával várja vendégeit, aki nem szeretne főzéssel bajlódni, az is talál étkezési lehetőséget a faluban. A háztól gyalogosan 10 percre található a Négy Tó Panzió, ahol finoman, háziasan és olcsón főznek. Hosszabb időre érkező vendégeinknek ajánljuk, hogy előre jelezzék az igényüket. A meleg ételeknek és a parti tálaknak akár a házhoz szállítását is vállalják.

A házban több, mint száz könyv, zenei CD-k, videokazetták, DVD-k, társasjátékok és internetcsatlakozási lehetőség várja vendégeinket.

A helyiségek elrendezése

A vendégház alaprajza segíthet a tájékozódásban. A vendégek által használható helyiségek: konyha, nappali, fürdőszoba, vécé, előszoba, kisszoba és a nagyszoba. A bejárat a kisszoba előtti előszobából nyílik.

Nagyszoba (kb.5x5m)A ház északi végén fekvő, tágasan berendezett szoba. Egy franciaágy és két heverő, valamint különböző tároló szekrények találhatók itt.

Kisszoba (kb.3x2m)Az előszobából nyíló barátságos kis kuckó. Egy kétszemélyessé nyitható kanapé és egy heverő, valamint ruhásszekrény található itt.

Nappali szoba (kb.5x4m): A nappali szobát igyekeztünk úgy berendezni, hogy a család tagjai a kellemes időtöltés fontos feltételeit megtalálják. Itt található a lapostévé, a videó, a DVD és az erősítő. A polcokon társasjátékkészlet, sakk és kártyacsomagok is vannak. A sarokasztal íróasztalként is használható. Vendégeink számára vezetékes és wifi internetcsatlakozási lehetőséget kínálunk. Kétszemélyes ággyá nyitható kanapé és fotel található itt a kényelmes pihenéshez. Innen nyílik az előszoba, a konyha, valamint a fürdőszoba is.

Konyha: A ház déli végén fekszik, közvetlen kijárattal az udvarra. Jól felszerelt étkezős konyha: gáztűzhellyel, mosogatóval, 160 l-es hűtőszekrénnyel, mikrohullámú sütővel, konyhaszekrénnyel. A konyhaszekrényben 12 személyre étkészlet, poharak, evőeszközök, késkészlet valamint sütéshez, főzéshez szükséges edények találhatók.

Fürdőszoba: A nappaliból nyílik a fürdőszoba, és innen nyílik a vécé.

A 2010-es felújításkor alakítottuk ki a zuhanyzófülkét. A házban a meleg vizet egy nagy teljesítményű gáz-átfolyós vízmelegítő szolgáltatja. Ennek hátránya, hogy egy kis idő eltelik, amíg a meleg víz "megérkezik", viszont előnye, hogy korlátlan mennyiség áll rendelkezésre. Kisgyermekes családoknak kívánságra térítésmentesen gyermekkádat és gyermek vécéülőkét is tudunk biztosítani.

Az udvar

A telek első része füvesített. Több autó számára kínál parkolóhelyet.

A kialakított tűzrakóhely lehetőséget ad szalonnasütésre és bográcsozásra. Ehhez való nyársakat, bográcsot és egy mobil faszenes grillsütőt a vendégek a kerti "fabódéban" találhatnak. Bográcsozáshoz a tűzifa a vendégek rendelkezésére áll, viszont grillezéshez faszenet hozni kell. A kert fontos része a szaletli, ahol akár kisebb csoport számára is kényelmes lehetőség van egy baráti beszélgetésre.

Az udvar zárt, ezért kutya is hozható.