Házirend

Iránymutatás,
mely a vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a vendégház biztonságos használatához!

Adminisztráció: Kérjük vendégeinket az adatfelvétel miatt szíveskedjenek átadni a személyes dokumentumokat (személyi igazolvány/útlevél/védettségi igazolvány?), illetve a helyszínen fizetendő összeget a tulajdonosnak, vagy távolléte esetén a megbízott fogadó személynek.

Parkolás: Kérjük, hogy autóikkal a ház mellett lévő füves területen álljanak meg. Az utcán való parkolás akadályozza a zavartalan közlekedést.

Érkezés és elutazás: a vendégház szobái az érkezés napján 12-19 óra között foglalhatóak el, az elutazás napján 9-10 óráig szíveskedjenek elhagyni. Amennyiben a vendég tovább szeretne maradni, illetve korábban érkezni, azt jelezze az érkezés előtti napon. Ha aznap nem érkezik új vendég, akkor van mód a további itt tartózkodásra.

Az udvar és az épület zárása: Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratát kulccsal zárják! Az épület elhagyásakor az ablakokat, ajtókat be kell zárni. A vendégek tartózkodása során idegeneket a vendégházban elszállásolni tilos!

Dohányzás: TILOS a dohányzás és füstölő használata az épületben! Csak a kijelölt helyeken, az épületen kívül szabad a dohányzás! Hamuzók a következő helyeken vannak kihelyezve: – gangon, – udvaron a szaletliben. Kérjük, hogy az elnyomott cigarettacsikkeket a hamuzókba tegyék, és ne dobálják el!

Takarítás: A vendégházat a vendégek mindig tisztán kapják meg, de ottlétük alatt maguknak kell ügyelniük a tisztaságra. Hetente egyszer a gondnok tiszta ágyneműt húz, takarít és lecseréli a törölközőket.

Szemét elhelyezés: A keletkezett szemetüket kérjük, a ház sarkánál elhelyezett nagy kukába ürítsék.

Zene hallgatás, hangoskodás: Kérjük kedves vendégeinket, hogy 22.00 után legyenek szívesek a hangerőt lejjebb venni a szomszédok zavartalan pihenése érdekében!

Fűtés: A ház fűtéséről gázkazán gondoskodik, amit a konyhában található termosztáttal tudnak szabályozni. A többi helyiségekben lévő radiátorok egyedi termosztáttal ellátottak.

Meleg vízellátás: A meleg vízről egy gáz átfolyós bojler gondoskodik, ezért eltelik egy kis idő a csapok megnyitása után, amíg „odaér” a csőben a meleg víz.

Állatok: A vendégházba előre megbeszélt esetben szobatiszta állatok hozhatók.

Étkezés: A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik. A vendégek saját étkezésükről maguk gondoskodnak. Főzésre és melegítésre gáztűzhely és mikrohullámú sütő áll a vendégek rendelkezésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, illetve fémmel díszített tányért/tálat/bögrét. Kérjük, hogy a szobákban ne étkezzenek, csak a konyhában vagy a szaletliben.

Tűzrakás-bográcsozás: Tüzet rakni, grillezni csak a kijelölt helyen szabad a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Ügyeljenek a tűz méretére és a továbbterjedés megakadályozására!

Kert: A kertet a tulajdonos gondozza.

Egyéb rendelkezések:

Kérjük, a szálláshely épületét és eszközeit rendeltetésszerűen használják, a baleset- és tűzvédelmi szabályokat tartsák be!

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkat a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

A vendégek vagyontárgyaikért a tulajdonos felelősséget nem vállal!

A vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Rendellenesség észlelése esetén, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosnak jelezni a következő telefonszámon: 06-20/ 43-49-002.

Kellemes kikapcsolódást és pihenést kívánunk!